lördag 1 augusti 2009

Stjärnklart

Visst är det fiiiint när Ohly, Sahlin, och Wetterstrand skriver om tolerans för olika familjeformer och att det är dags att skapa en familjepolitik för alla familjevariationer som finns.

Omtänksamt, hörni.

Kan vi då hoppas på att ni inte blandar er i hur de vuxna runt ett barn väljer att ta ut föräldraersättningsdagarna? Att ni inte blandar er i vilka barnavårdcentraler och vårdcentraler vi väljer? Att ni inte lägger er i vilken barnomsorgsform och i vems regi det är, att ni inte blandar er skolformerna, och låter oss välja fritt? Att ni inte bryr er om vi är en, två, tre eller fler vuxna som vill leva samman i ekonomisk gemenskap och kräver att bli betraktade som ett enda skattesubjekt?

Att ni slutar resonera heteronormativt runt frågan om våld i nära relationer, att ni släpper byggande och hyresavtalsskrivande fritt, att ni slutar förstöra arbetsmarknaden, att ni slutar politisera folks sexualitet, att ni öppnar upp för fri invandring att ni... låter människor vara lika fria som de är födda att vara?

Med fri etableringsrätt och möjlighet för den enskilde att både välja välfärdsproducent och vara välfärdsproducent; och med fri civilrättslig avtalsrätt utan krångel i lagboken; så behöver ingen av alla dessa familjer av olika slag vara missgynnad eller gynnad. Samhället slutar äntligen lägga sig i sådant som inte angår någon politiker.

I artikeln låter det nästan som om det är Göran Hägglund som skapat dagens situation, och att det är upp till de rödgröna att vrida klockan rätt.

Suck. Det är ju alla dessa regleringar och detaljpillande i folks liv, av socialdemokratiskt snitt med ivrigt stöd av vänstern, som under de senaste 35 åren skapat normerna. Miljonprogramshus för svensk normalfamilj som idag inte klarar av en somalisk normalfamilj. Varifrån kommer den inflexibiliteten? Från Kristdemokraterna eller Socialdemokraterna?

Jag kräver inte att politiker ska tolerera den ena eller andra samlevnadsformen, eller skapa en politik för den ena eller andra formen. Jag kräver mycket mer.

Jag kräver att politiker fullständigt ska ge 17 i att beakta samlevnadsformer över huvudtaget.

Det kommer alltid att finnas minst en samlevnadsform som denna trio i sin välvilja inte kommer på att gynna i sin familjepolitik.

Lägg ner istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar