söndag 8 augusti 2010

Superiets Järnvägar

Göteborgspostens undersökande och uppenbarligen törstiga reporter gick ombord på tåget (artikeln tyvärr ej på nätet) och lyckades köpa en svindyr pyttepava enkelt vin från bistron, utan att flaskan vart riktigt öppnad. Sedan smet reportern av, utan att följa med tåget.

Ibland händer det nämligen att tågpersonalen säljer oöppnad alkohol. Så att det inte skvimpar när man går och sätter sig på sin plats. Sympatiskt och omtänksamt, om du frågar mig.

Men det var ju ändå en oöppnad flaska alkohol. Från ett utskänkningsställe. Utanför Systembolagets riksdagsbeslutade öppettider dessutom. LANGNING!!!

Ajsing bajsing, säger kontrollanten i Stockholm, där SJ:s utskänkningstillstånd hanteras. Nu blir det till att skärpa kontrollen. Åka tåg och köpa vin på skattebetalarnas bekostnad för att se till att personalen öppnar ordentligt.

Alternativet, det självklara och enkla, är förstås att ge SJ ett tillstånd att sälja oöppnad alkohol (det krävs bara ett enkelt riksdagsbeslut i frågan). För allvarligt, vilket hot mot folkhälsan utgör denna spårbundna dyring om 25 cl? Kom igen när stinsarna langar stora mängder sprit till ungdomar på stationerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar