torsdag 13 maj 2010

Läs HAX: SÄPO bryter mot lagen

Sånt här ska man inte behöva finna sig i, om man bor i en demokrati. I en demokrati råder lagstyre. Alltså att det inte är ditt ämbete som bestämmer om du lyder under lagen. Att det inte finns ett ämbete som står över lagen. Utan att alla, i synnerhet makten (parlamentet, regeringen, departementen, åklagarväsende, polisen, militären) följer lagen.

Att pistolen vid polisens sida är lagen, att polisen bestämmer vad som är tillåtet, det hör bananrepublikerna till.

2 kommentarer:

 1. läs på först, lär er först, blogga inte dumheter. läs rapporten, sök sedan igenom samtliga skojarkommissionens rapporter - den klamberg, flyghed, bjereld, schultz och de andra charlatanerna kallade sanningskommissionen (sic) - och sök på bergenstrand respektive corell. se vad ni hittar, och kolla sedan när bergenstrand blev säpochef och vad som står i beslutet att lägga ned förundersökningen. Jobbigt att försöka få kunskap på annat sätt än att bara googla och blaja på? eller är ni alla utilitarister där anything goes och det enda som räknas är ni själva? vad vet ni om lambertz och ylmaz murad, vad vet ni om bergenstrand, corell, lampers, bodström et cetera...dumhetssamhället älskar bloggbajs, och orwell vrider sig i sin grav - han fick rätt, och ni inser inte vilken roll ni spelar i 1984.

  dd, dvs dumme dennis

  SvaraRadera
 2. Jag betvivlar inte ditt engagemang, men ordflödet låter som frukten av antingen för mycket eller för lite kemikalier av ena eller andra slaget.

  Vad jag vet har följande skett: åklagare Per Lind har konstaterat att poliser förmodligen begått integritetskränkande lagbrott mot vanliga människor, men lägger ner fallet eftersom polismännen inte visste bättre och deras chefer inte satt upp tillräckliga rutiner:

  Allt enligt SVT.se: http://svt.se/2.22620/1.1985112/inte_fel_av_sapo_spara_band

  Det är i mina ögon en skandal. Ursäkten att man inte visste bättre kan man inte dra till med när det gäller andra aspekter av lagen.

  Sånt här måste upp i ljuset, och om det ska vara möjligt att skylla på cheferna, så ska också cheferna vara möjliga att ställa till svars. Vi har för mycket av sådant här maktmissbruk. Därför bloggar jag om det.

  Du skulle kanske kunna hjälpa mig att förstå bättre: vad är det som står i beslutet att lägga ner förundersökningen som är så avgörande menar du?

  SvaraRadera