onsdag 6 maj 2009

Maldiverna stiger och får demokrati

Som geologen Nils-Axel Mörner har konstaterat så stiger inte havsytan och dränker därför vare sig Maldiverna eller Tuvalu.

Jag gratulerar Maldiverna till demokratiseringen, och önskar att de slutar vara rädda för översvämningar om hundra år. Just detta år, 2009, har tillräckligt många problem.

Klimathotet körs gång på gång. Trots att de datamodeller som IPCC använde har kritiserats gång på gång för att vara otillräckliga. Trots att havsytan inte stiger. Trots att isen vid polerna inte smälter mer än vanligt.

Vad handlar det om? Att vi ska smutsa ner och bli miljöovänliga? Nej. Men vi ska angripa de miljöhot som faktiskt finns. Miljöhot som klimatalarmismen just nu döljer. På ögruppen Tuvalu handlade det t ex om japansk ananasindustri som förstört grundvattnet, men som istället för att ta sitt ansvar skyller på koldioxid och stigande havsyta.

Så fram för renare industrier, men oroa er inte för koldioxid. Tillåt små mängder DDT att användas, så kanske 400 000 människor slipper dö i malaria i år.

För inte utvecklingen bakåt till smutsigare förbränning. Sluta inte med transporter när transporter är mer energieffektivt än produktion på plats.

Var miljövän, men inte "klimatsmart". Ska du inverka på jordens klimat måste du styra och ställa med solens fläckar, kontinentalplattornas rörelser och havsströmmarnas riktning. Koldioxid och metan räcker inte.

En längre intervju med Nils-Axel Mörner kan man läsa här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar