torsdag 21 maj 2009

Integritetsfrågorna måste bli en valfråga

Läs Maria Abrahamssons klockrena analys.

Genom att inte sitta i regeringsställning kan (S) för närvarande sola sig i glansen av att inte ha drivit igenom FRA-lagen. Men nu kommer teledatalagringsdirektivet, den gamla Bodströmidén. Ska man inte drabbas av sina gamla spöken från förr måste man faktiskt ha drivit ut dem.

Det är ingen större skillnad i dessa frågor mellan (S) och (M) (S/M ?). Bägge partierna är stora statskramare och har i uttalande efter uttalande visat att de inte alls ser några större problem med att staten bereds mer och mer tillgång till folks privatliv. De ser bara fördelar, ur en välvillig brottsbekämpande kontrollapparats synvinkel.

I integritetsfrågorna finns all kompetens och tradition hos de andra partierna. S/M klarar inte av integritetsfrågorna. (MP), (V), (C) och kanske (FP) gör. I den ordningen.

De större drar tyvärr medlöpare från de mindre partierna med sig, som vi såg i FRA-debaclet. I synnerhet många från (C) och (FP), trots dessa partiers liberala program! Skäms! Man ska inte vara sämre på att hantera folks integritet än (V)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar