måndag 22 mars 2010

Maud for president!

He he. Enligt Washington Posts kolumnist Kathleen Parker så är väljarkåren i USA, om man ser till ställningstagandena i sakfrågorna, varken neocon-värdekonservativ eller Obama-socialdemokratisk, utan i övervägande grad (42-44%) marknads- och livsstilsliberal.

Men hur vanlig denna åsiktskombination än må vara ute i delstaterna (och de andra storstäderna), i Washington är den faktiskt väldigt ovanlig. Majoriteten av alla amerikaner står alltså mer eller mindre utan politisk hemvist. Ingen representerar dem.

Demokraterna står visserligen för livsstilsliberalism, men vill höja skatterna och kraftigt begränsa de fria marknaderna. Republikanerna är mer marknadstillvända (även om lågräntepolitiken och krigsmakten inte är något annat än Keynesiansk "stimulans"), men smått talibanska emellanåt när det gäller viljan att blanda sig i folks privatliv. Inte minst privatlivet hemma hos familjerna i Långtbortistan som man gärna invaderar.

Det borde alltså finnas en reell möjlighet för oss i det svenska Centerpartiet att öppna en livskraftig filial i Förenta Staterna! Låt oss börja bland svenskättlingarna i Minnesota, där vi kan spela på bygdegårdsromantiken och trycka upp t-shirts med bondeforbundet.com. När vi tagit makten där kan vi fortsätta landet runt, tills vi intar Vita Huset.

Världsherraväldet ligger nära, jag känner det på mig! Reason jublar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar