måndag 13 september 2010

Kravallvänstern som SD:s reklampelare

Genierna i "Göteborgs nätverk mot rasism" (där bl a Rättvisepartiet Socialisterna och Syndikalistiska Ungdomsförbundet ingår) har en märklig ovana att inte agera mot rasism, att inte bemöta rasistisk argumentation där den uppträder, och att ge blanka 17 i grundläggande demokrati; utan istället lita till hot om våld.

Som idag, då de genom att uppträda hotfullt fick ett av Sverigedemokraternas valmöten att bli inställt, i ett slags världsrekord i politisk omedvetenhet.

För det första är inte hot om våld (vilket kravallvänsterns "mot"-demonstration var, när SD:arnas säkerhet inte kunde garanteras) en demokratisk metod. I en demokrati har vi ett våldsmonopol som styrs genom demokratiskt stiftade lagar och vars uppgift det är att skydda även idioternas rätt att framföra idiotiska åsikter. Dvs skydda tomteförbundet Sverigedemokraterna.

Vi har inte ett pöbelvälde som självmant tar sig rätten att bestämma vilka åsikter som är legitima och vilka som inte är det. Ett sådant pöbelvälde handlar om fåtalets makt över flertalet, handlar om våld istället för argument, handlar om den fysiska styrkan som politiskt maktmedel. Det är, enligt alla meningsfulla definitioner av ordet, liktydigt med fascism. Fast förklädd i röd skrud.

För det andra så är inte visselpipor och slagord detsamma som att "bemöta rasismen överallt", som företrädaren Stefan Berg påstår. Att bemöta rasismen handlar om att låta rasisterna framföra sina åsikter, och sedan komma med motargument. Efter det får folk själva välja: om rasisternas argument är de förnuftiga så är det rasist man ska vara. Om antirasisternas argument är de förnuftiga så är det antirasist man ska vara.

Det enda Stefan Berg och hans gelikar visar är att de inte har några vettiga argument emot Sverigedemokraterna. Skrän och slagord är som bekant till för den som inte har något bättre att säga. Därmed så implicerar Stefan Berg att Sverigedemokraterna har rätt. Vilket förmodligen inte är vad han tänkte sig.

Men det visar ju också all tillgänglig erfarenhet. Så snart ett tomteförbund ges utrymme att framföra sitt politiska tänkande, så inser folkflertalet att det inte finns något vettigt bakom. Därför är det viktigt att idioterna kommer till tals: de straffar ut sig själva från den politiska debatten.

Om man däremot hela tiden tystar dem och envisas med att göra dem till martyrer så vinner de en dubbel seger: folk tycker synd om dem, och folk får aldrig höra deras korkade resonemang. När SD i dagarna presenterade sin valplattform med den oerhört förvirrade budgeten där svenskarna skulle bada i pengar och allmän välfärd om bara invandringen stoppades, så sjönk ju stödet för dem drastiskt.

Oavsett vad de själva vill och säger, så springer i praktiken kravallvänstern Sverigedemokraternas ärenden. På precis samma sätt som TV4 gav dem gratisreklam genom att stoppa deras reklamfilm.

1 kommentar:

  1. Varför kunde inte säkerheten garanteras? Det är ju bara för Kling&Klangs taxiservice att göra som med andra sorters huliganer och lämpa av dem i skogen någonstans. Gällande användningen av våld som politisk metod är det bara att konstatera att det är många färger i den fascistiska regnbågen.

    Förövrigt tycker jag att SD:s budget är likvärdig med SVaMPens, byt bara ut minskad invandring mot straffbeskatta rikingar.

    SvaraRadera