onsdag 11 november 2009

Pensionistas!

Tjoho. Det är till att uppamma lite revolutionär glöd emot borgarnas orättfärdiga straffbeskattande av pensionärerna!


Det ska löna sig att arbeta, men också att ha arbetat, säger Robert Uitto (S) ombud vid den Socialdemokratiska kongressen.


Eller hur det nu var. För om det nu är så viktigt att det ska löna sig att ha arbetat, hur kommer det sig då att (S) snodde mer av pensionärernas pengar under sitt maktinnehav, än vad Alliansen gör idag? Visa oss en enda skattetabell där pensionärerna beskattas hårdare av borgarna idag än vad de gjorde av socialdemokraterna innan valet.

Sanningen, bakom anklagelserna, är att Alliansen sänkt skatterna för alla pensionärer. Inkomstskatten som sådan är sänkt, inte bara genom ett jobbavdrag, vilket ju framförallt gynnar dem på marginalen. Och genom att ta bort förmögenhetsskatten sänks skatten för de pensionärer vars tillgångar råkat ökat i värde utan att de själva fått det bättre ställt.

(Och då kan man ju i sammanhanget tänka på de horribla skatter som socialdemokraterna utsatte dagens pensionärer för, då när pengarna tjänades in, t ex på sjuttiotalet. Varför var det inte viktigt att det skulle löna sig att arbeta då? Nejvisstnej, att "det ska löna sig att arbeta" var ju ett hemskt borgerligt påfund då, år 1976!)

Att det inte är smart att försöka lura pensionärerna skriver Anders W Johnsson (C):


Under socialdemokraternas tolv år vid makten sänkte de inte skatten en enda gång för pensionärerna. Däremot sänkte de skatten för alla andra genom att införa skattereduktion för pensionsavgift. Det gick till alla som inte var pensionärer.


Jag väntar med spänning på de rödgrönas löften att inte höja skatterna för landets pensionärer...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar