fredag 27 november 2009

Bloggtips: Anders Nilsson om SD

Socialdemokraten Anders Nilsson kommer till samma slutsats som jag när det gäller hur man bör hantera eventuell förekomst av Sverigedemokrater i riksdagen:


Låt Sverigedemokraterna komma till riksdagen med sina väljares mandat. Låt (sd) ta ställning i voteringarna, låt (sd) delta i utskotten och riksdagens övriga arbete, låt (sd) ta ansvar för sin politik.

Men ta stenhård kamp mot den. Kräv ansvar och snart kommer det att visa sig vilka de är, vilket okså är problemets lösning. Sådana partier har nämligen en tendens att upplösa sig själv.


Man behöver inte knyta opp sig i majoritetsallianser redan nu. Särskilt som det är tveksamt om det är så mycket värre att behöva regera med hjälp av SD som det är att behöva regera med hjälp av kommunister. Jag menar: vad är egentligan skillnaden mellan att hindra människor från att ta sig in i ett land och att hindra dem att ta sig in på en marknad?

Istället ska man gå till val på en tydlig och egen politik, och väl i riksdagen så bedriver man den politiken, konsekvent och genomtänkt, och låter alla andra partier förhålla sig som de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar