lördag 28 november 2009

Historierevisionismen lever tydligen

Har en ny favorit bland landets (S)-bloggare: Tomas Ring.

För en tid sedan skrev han på sin blogg så här:
“Arbete ger frihet skrev Nassarna över sina arbetsläger och utrotnings läger så arbetlinjen som moderaterna och alliansen driver är inget nytt vissa likheter ekar från nasse tyskland.”


Det väcker lite tankar. Med tanke på hur det var när Tomas Rings parti satt i regeringsställning kanske han hellre önskar skyltar med "Arbeitslosheit mach frei", eller varför inte "Förtidspension ger frihet".

Arbete innebär naturligtvis ingen frihet i sig. Men egen försörjning ger frihet. Frihet från att behöva stå med mössan i hand hos A-kassa, Försäkringskassa, eller soc.

För sitt inlägg fick Tomas en del vederbörlig kritik. Men nu kommer det obehagliga: se vad som kommer upp när man försöker få tag i det ursprungliga inlägget.

Istället för att stå för vad han har gjort, så raderar han det. Som om det aldrig ägt rum. Med tanke på hans egna jämförelser med totalitära regimer så rimmar det lite illa. Likt vissa makthavares vilja att ladda begreppet "fotografisk dokumentation" med ny innebörd, så har Tomas Ring omdefinierat begreppet "permanent länk".

Den som behärskar det förflutna behärskar framtiden; den som behärskar nutiden behärskar det förflutna. Sade Storebror i George Orwells 1984.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar