måndag 27 juli 2009

Några snabba lästips

Jag tror som i den här artikeln att de åtgärder som nu görs för att motverka den ekonomiska krisen i själva verket förvärrar den. Sitt hellre still i båten, politiker, och låt oss vanliga produktiva och innovativa människor lösa problemen. Det är vi som har möjligheten, ta den inte ifrån oss.

Varför måste vi betala dyra skatter för att EU ska tala om för oss att EU är bra? Medan kritiska röster måste betala själva? Och hur mycket vård-skola-omsorg hade vi fått för de pengarna?

Om intensiv odling utan konstgödsel utarmar jorden och ger 35% lägre skördar, så att vi måste utarma ännu större jordarealer, varför kan vi inte istället för "ekologisk" odling använda konventionella metoder med både konstgödsel och bekämpningsmedel, men se till att vi gör så liten skada som möjligt? Och inte (genom vansinniga jordbrukssubventioner) odlar alldeles för mycket.

Och varför kan vi inte fokusera på verkliga miljöproblem när tillgängligt evidens motsäger IPCC:s spekulativa och alarmistiska modeller. Koldioxidhalten i atmosfären är INTE alarmerande, temperaturen är INTE onormalt hög och isarna smälter inte på något unikt eller konstigt sätt.

För att inte tala om den problemen med ansiktslös byråkrati och brist på personligt ansvar i både offentlig och privat sektor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar