onsdag 17 februari 2010

Kling och Klang och Beukelmann

Kjell Häglund skriver i Journalisten om de större berättelserna som ligger och lurar under ytan i Hornstullsövergreppet. Större berättelser som de traditionella nyhetsmedierna helt missar, när de betraktar händelsen som en enstaka incident.

Som t ex att de båda övernitiska polisernas chef är David Beukelmann, känd från den Allan Rubin-artade Rejvkommissionen på 90-talet (avdelningen Folk-med-konstig-musik-sprider-dödsknark!). Om någon förresten undrar varifrån Kling och Klang fick sina djupa kunskaper om narkotikans effekter ifrån ("Du ser muntorr ut hörru, haru tagit nåt?"), kan ni få svaret direkt från Beukelmann själv.

Med polischef Beukelmanns egna ord: "Det är min bestämda övertygelse att förändringen kommer att märkas i form av bredare, offensivare och mer initiativrika nya poliser." Jotack. Vi märkte det. Hittepåanklagelser. Bra initiativ där!

Och vidare missar tradmedia berättelsen om att i denna offensiva strävan finns det ett mönster av att delar av polisen sakta verkar för upphävd rättsäkerhet, allt i den goda sakens namn. Och att de börjar med ungdomar, eftersom ungdomar har svagast kännedom om sina rättigheter av alla, och därför är de som förmodligen kommer att tiga om övergreppen. Med mera.

Läs!

(Via Ingerö och CopyRiot)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar