lördag 6 mars 2010

Redovisa hela lönen på lönebeskedet

Det här har jag funderat på sedan den period då jag var egenföretagare och därmed tvungen att betala in all min skatt och moms själv.

Diskussionen om RUT-avdraget har visat att folk är väldigt omedvetna om att de för det första tjänar uppemot 30 procent mer än vad de tror att de tjänar, men att de sedan betalar hela denna summa i skatt. Utan att de direkt följer upp vad det är de betalar för.

Läs här! Naturligtvis ska hela din lön och hela din skatteinbetalning redovisas för dig!

Uppdatering: Och som flera personer har varit inne på, så ska arbetsgivaren naturligtvis betala ut hela lönen till arbetaren, och det är arbetaren som ska betala in sin skatt!

5 kommentarer:

 1. Skatten på lön över 32 tkr / mån. är ca 70% och ca 75 % om du betalar värnskatt.
  Kalkylen förutsätter att du tar med "arbetsgivaravgifter" och momsen du betalar.
  Hur kan någon tycka att ett skattetryck på 70-75% är rimligt i ett ickekommunistiskt samhälle??

  SvaraRadera
 2. Det är sådant som synliggörs när den lilla vanliga människan får både rätt att förfoga över alla sina intjänade pengar själv, och skyldighet att betala in alla skatter.

  SvaraRadera
 3. Torbjörn Bergman8 mars 2010 11:35

  Skattekilen på ROT i Skövde är idag 40% efter att en anstäld och den städare den lejer betalt löneskatt, inkomstskatt och moms. Utan RUT och utan jobbskatteavdrag, dvs ,med (s) hade de betalt totalt 75,5% i skatt. Se www(punkt)facebook(punktcom/note.php?note_id=10150141874365241&1&index=0

  SvaraRadera