tisdag 9 mars 2010

Gräsliga prioriteringar

Alltså, jag tycker inte det är världens bästa idé att röka gräs. Fast å andra sidan är det ingen som tvingar mig till det heller.

Jag är inte helt säker på att det allmänna rättsmedvetandet tycker det är rätt att lägga ner så här gigantiskt stora resurser på att jaga folk som sitter under sina korkekar och luktar på blommor, (dygnet-runt-spaning i en månad???) samtidigt som man i så hög utsträckning låter bli att ta fast de idioter som stångas och bufflar och våldtar och stjäl (som dom andra tjurarna). Lägger ner utredningar och lämnar utan åtgärd och patrullerar inte på stan när man behöver dem (förutom när lite ungdomar ska trakasseras i tunnelbanan).

Knappast att cannabismarknaden har fått sig en allvarlig knäck för att någon tar bort 10 kg (det rekordstora tillslaget) från marknaden. Det finns massvis, eftersom det som bekant växer som gräs. Och eftersom efterfrågan finns!

Om cannabisrökning nu är ett gigantiskt problem, så borde väl resurserna istället läggas på att övertyga cannabisrökarna att låta bli? Vem tror att en polisinsats av det här slaget gör något åt situationen på allvar? Kolonistugor, sommarstugor, garderober; det växer och det säljs eftersom att det finns en marknad. Ska du bli av med utbudet måste du bekämpa efterfrågan. Du kan inte med våld hindra en såpass stor grupp i samhället som cannabisanvändarna ändå är, om du inte använder mycket resurser och mycket våld.

Polisresurser kan ju faktiskt användas till att bekämpa andra brott som också ger massvis med år bakom galler. Mord och sånt.

2 kommentarer:

  1. Det här är förskräckligt!
    Vi hade fel och skivbolagsdirektörerna rätt. Den dåliga lönsamheten på skivförsäljningen har nu tvingat bolagen att börja odla gräs. Vi har tvingat dem utanför lagens råmärken.

    Dags att acceptera IPRED och sluta fildela!

    SvaraRadera
  2. Ja, för musikbranschen har ju aldrig sysslat med hampa tidigare!

    SvaraRadera