torsdag 11 mars 2010

Låtsasutredning av IPCC

FNs klimatpanel IPCC ska utredas, med avseende på sina arbetsmetoder. Men, skriver DN, själva sakinnehållet i de kritiserade rapporterna ska minsann inte granskas:


Gruppen, som ska vara klar med sin granskning i augusti, kommer inte att utreda om fakta som presenterades i den kritiserade rapporten var korrekt eller missledande. Istället ska man komma med rekommendationer för att säkerställa att kvalitetskontrollen är bättre till nästa rapport, som ska presenteras 2014.


Allvarligt: vad är de rädda för? Att om man granskar rapporterna som sådana, så kommer man att hitta såpass grava fel att själva policyrekommendationerna (koldioxidminskning och liknande) inte längre har något stöd?

Ja, precis det har oberoende granskare redan funnit. Men istället för att dessa granskares sakargument bemöts, försöker man istället förlöjliga dem.

Det liknar väldigt mycket debaklet runt rapporten Slagen Dam. När väl rapporten lagts till grund för den förda politiken ville ingen längre sätta sig ner och analysera resultaten: stämmer slutsaterna med det insamlade materialet. Inte förrän

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar