söndag 16 augusti 2009

Rolf Hillariousgran

Hahahaha! Killen har humor.

Häromdagen kläckte åklagare Rolf Hillegran ur sig följande groda:


– När man säger våldtäkt tänker man mest på riktiga ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust i dag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse, säger han.


Naturligtvis blev en och annan lätt förvånad över hur svårt det kan vara för vissa att förstå det där med andra människors vilja och innebörden i det lilla ordet nej och så.

Men hör här på vad han säger för att rädda upp situationen:


– Vad jag menade var ju det fallet där mannen i ett pågående förhållande inte accepterar kvinnans nej samtidigt som hon inte gör minsta motstånd. Där har man ju från visst håll velat att det beteendet ska inrymmas i våldtäktsbegreppet.


Killen har humor. INTE.

Alltså... att säga nej ÄR att göra motstånd. Det finns tusen och ett skäl att inte vilja slåss. Kanske att man är rädd för sin partner. Eller att man helt enkelt är rädd OM sin partner. Och sväljer förtreten och orkar inte dra in polisen och allt det där för en person man trots allt älskar.

Men inte ville älska med just då.

Människor ska lära sig respektera andra människors integritet. Att ha sexuellt umgänge mot någon annans uttryckliga vilja (ett "nej" är ett uttryck för viljan), är att våldföra sig på den personen.

Rolf Hillegran är en tomte. Tur man inte ligger med honom, om han skulle känna för att "köra ändå" trots mitt nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar